5 study tips

5 tips για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την εξεταστική

Όσες εξετάσεις και αν έχεις δώσει στην ζωή σου πάντα το άγχος είναι διαφορετικό και φυσικά πολύ μεγαλύτερο. Το άγχος και ο πανικός δεν θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τον στόχο σου, ωστόσο ο σωστός προγραμματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει το στοιχείο που χρειάζεσαι για να εξασφαλίσεις επιτυχία. Δες παρακάτω ορισμένα tips προετοιμασίας και νιώσεις σίγουρος για τον εαυτό σου!

1) Έξυπνη επανάληψη. Μην προσπαθείς να συγκρατήσεις τεράστιο όγκο πληροφορίας. Ξεκίνα έγκαιρα, σπάσε την ύλη σε μικρότερα κομμάτια -έστω και πολύ μικρά- και κάνε τα επανάληψη συχνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για μια μεγάλη χρονική περίοδο.
2)Διάβασε δυνατά. Πάλι το γεγονός ότι και βλέπεις και ακούς την πληροφορία, την κάνει ουσιαστικά στον ίδιο χρόνο να περνάει από δύο διαδικασίες μέσα στον εγκέφαλό μας. Επομένως, πιο αποδοτικό διάβασμα!
3) Φτιάξε σχεδιαγράμματα. Αποδεδειγμένα το να έχεις μια εικόνα στο μυαλό σου, συγκεκριμένη και με βελάκια που βοηθούν το μυαλό σου να συνδέει την πληροφορία μόνο σε καλό σου βγαίνει.

4) Οργανώσου σωστά . Τακτοποίησε τόσο τον χώρο σου, όσο και τον “εξοπλισμό” που χρειάζεσαι. Βιβλία, σημειώσεις, υπολογιστές φρόντισε να τα έχεις τακτοποιημένα -όσο κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταλάβεις όλη την τραπεζαρία- και συγκέντρωσε ότι χρειάζεται έγκαιρα ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Στο πλαίσιο της οργάνωσης εντάσσεται και το οργανόγραμμα του διαβάσματός σου. Πρέπει σίγουρα να έχεις ένα πλάνο με το πόσο χρειάζεται να διαβάζεις κάθε μέρα για να βγει η ύλη. Και στην πράξη εννοείται το αναπροσαρμόζεις -και με την αναπροσαρμογή δεν εννοώ το εγκαταλείπεις-
5) Επέλεξε το ιδανικό φροντιστήριο. Το ταξίδι των εξετάσεων είναι μια περιπέτεια που σίγουρα δεν θέλεις να βιώσεις μόνος σου.
Χρειάζεσαι τους κατάλληλους συμμάχους που θα σε βοηθήσουν σε όλη την δύσκολη αυτή διαδρομή, θα χαράξουν το πλάνο εκπαίδευσης και άριστης προετοιμασίας σου, αλλά και θα σε υποστηρίξουν ψυχολογικά στις στιγμές που θα το έχεις ανάγκη. Επένδυσε λοιπόν στην
ανεύρεση του ιδανικού για εσένα φροντιστηρίου. Επέλεξε ένα διαδικτυακό φροντιστήριο για να μην χάνεις χρόνο στις μετακινήσεις eclass4u.gr

Πηγή: frapress.gr

Καλάθι αγορών
Scroll to Top