5 συμβουλές για να διαβάζετε πιο “έξυπνα”

Σας έχουμε ήδη αναφέρει πως οι σημειώσεις μπορούν να βοηθήσουν στο να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στις ακαδημαϊκές σας επιδόσεις. Στο Eclass4u.gr θα βρείτε ένα πλούσιο υλικό από σημειώσεις με την εγγραφή σας στην ακαδημαϊκή μας πλατφόρμα. Ξεκινώντας από τα περίφημα Santa Notes και συνεχίζοντας με τα Easter Notes αλλά και τα Magic Notes, η επιτυχία σας είναι σίγουρη και εσείς θα έχετε καλύτερη κατανόηση της ύλης αλλά και καλύτερη αφομοίωση ακόμα και των πιο δύσκολων ορισμών.

Σκοπός των σημειώσεων είναι να σας βοηθήσουν να διαβάσετε κατά την διάρκεια του έτους, εκμεταλλευόμενοι το χρόνο των διακοπών σας τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Επίσης σας δίνουν τις κατευθυντήριες για μια πιο οργανωμένη μελέτη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και οι σημειώσεις βοηθούν στην κατανόηση της ύλης, μέσα από επεξηγήσεις θεωρίας και αναλυτικά παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης. Ενώ, σας προετοιμάζουν για τις τελικές εξετάσεις με εναλλακτικό διδακτικό υλικό και θέματα από προηγούμενα έτη.

Δωρεάν δείγματα σημειώσεων

Κατανοώντας τις ανάγκες των φοιτητών για την καλύτερη προετοιμασία του, σας προσφέρουμε δωρεάν δείγματα από τις σημειώσεις μας για όλες τις ενότητες της ΔΕΟ – ΕΑΠ. Συνδυάζοντας το υλικό των σημειώσεων με τα μαθήματα μέσα από την πλατφόρμα ή Online μέσω των ζωντανών μαθημάτων με τους καθηγητές μας, μπορείτε να μάθετε τις βασικές κατευθύνσεις του κάθε μαθήματος αλλά να πάρετε απαντήσεις και διευκρινήσεις σε τυχόν απορίες σας.

Ακόμα και αν δεν έχετε πρόσβαση στην πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα μας, μπορείτε να έχετε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις σημειώσεις.

Στο Eclass4u γνωρίζουμε ότι οι σημειώσεις είναι ότι πιο πολύτιμο μπορεί να αποκτήσει ένας φοιτητής και για αυτό έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο υλικό σε κάθε ενότητα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα ή να ενημερωθείτε για το πως θα έρθουν στα χέρια σας οι στοχευμένες σημειώσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της ύλης .

Μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία μας στο grammateia.eclass4u@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες για τις σημειώσεις και τα εκπαιδευτικά φυλλάδια του Eclass4U.

Πως όμως θα διαβάσετε πιο αποτελεσματικά;

  1. Μην κάνετε απλή ανάγνωση των σημειώσεων. Πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να προετοιμαστούν πριν την αρχή του έτους ή έστω πριν την κάθε παράδοση, ωστόσο είναι ακόμα πιο σημαντικό να ρίχνετε μια ματιά στις σημειώσεις σας και μετά το κάθε μάθημα, να τις συμπληρώνετε και να τις βελτιώνετε. Μπορείτε να προσθέσετε τυχόν λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στο μάθημα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφομοιώσετε καλύτερα τη δομή του κεφαλαίου και να μελετήσετε πιο αποτελεσματικά έπειτα στην επανάληψη σας.
  2. Κάντε πολλές ερωτήσεις στον εαυτό σας, κατά τη διάρκεια του διαβάσματος. Για την καλύτερη κατανόηση της ύλης, προσπαθήστε να αναρωτηθείτε τα “γιατί” και τα “πως” που θα συμπληρώσουν το διάβασμα σας. Αν διαβάζετε για παράδειγμα την ΔΕΟ 24 αναρωτηθείτε τι πέτυχε η “Συνθήκη της Λισαβόνας” και πως προχώρησε η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις και προσπαθώντας να τις απαντήσετε, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη και έτσι να την αφομοιώσετε.
  3. Συνδυάστε τη νέα γνώση με όσα ήδη γνωρίζετε. Αν συνδέσετε αυτό που διαβάζετε με πληροφορίες που γνωρίζετε ήδη μπορείτε να απομνημονεύσετε καλύτερα και να θυμάστε ακόμα και λεπτομέρειες.
  4. Δημιουργήστε πίνακες ή σχεδιάστε γραφήματα. Αν αποτυπώσετε σε ένα πρόχειρο ακόμα σχέδιο τις πληροφορίες που σας δίνονται θα μπορέσετε να θυμάστε καλύτερα όσα μαθαίνετε.
  5. Δεν υπάρχει καλός και κακός μαθητής. Από μικροί έχουμε μάθει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι καλοί στα μαθηματικά ενώ κάποιοι άλλοι στις γλώσσες και την θεωρία. Όμως αυτό δεν ισχύει και οι επιστήμονες το έχουν καταρρίψει. Αυτό που μας βοηθά είναι η σωστή διδασκαλία και η θετική σκέψη. Όσοι έχουν αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν συνήθως έχουν και καλύτερη κατανόηση. Δεν είναι μοιρολατρία αλλά περισσότερο υιοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης, το να ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις να κατανοήσεις ακόμα και τα πιο δυσνόητα, αρκεί να έχεις την καλύτερη διδασκαλία και βοήθεια. Εμείς σας προσφέρουμε ζωντανά μαθήματα αλλά και βιντεοσκοπημένα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας καθώς και πλήθος σημειώσεων, ενώ οι καθηγητές μας είναι πάντα στη διάθεση σας για να στηρίξουν το διάβασμα σας και την προετοιμασία σας.

Μέχρι όμως να ξεκινήσετε να διαβάζετε και να προετοιμάζεστε για τη νέα Ακαδημαϊκή χρόνια, εμείς σας ετοιμάσαμε δωρεάν δείγματα από τις σημειώσεις μας για όλες τις ενότητες της ΔΕΟ – ΕΑΠ. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Πως οι σημειώσεις βοηθούν τους φοιτητές

Οδηγός για την τέλεια εργασία

Ψέματα και Αλήθειες για τα φροντιστήρια για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Καλάθι αγορών
Scroll to Top