Οδηγός για την τέλεια εργασία

Κατά την διάρκεια της φοίτησης σας στο ΕΑΠ καλείστε να γράψετε 4 εργασίες για κάθε μια από τις 12 ενότητες, συνολικά 48 εργασίες. Ανάλογα φυσικά με τον βαθμό σας, μπορεί να αποφύγετε να παραδώσετε κάποια από αυτές, αν και πάντα προτείνουμε να τις λύνετε όλες, αφού αποτελούν μια καλή προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις κάθε έτους, ενώ σας βάζουν στην διαδικασία να μελετήσετε την ύλη της κάθε ενότητας.

Όμως πέρα από την οποιαδήποτε συμβολή τους στην πορεία της μελέτης σας, οι εργασίες είναι ένα κομμάτι του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που αποτελεί ένα μικρό εμπόδιο για πολλούς. Όχι γιατί δυσκολεύονται ακαδημαϊκά να τις εκπονήσουν, αλλά γιατί θα πρέπει να πληρούν και ορισμένες προδιαγραφές.

Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική εικόνα της εργασίας που παραδίδετε στον εκάστοτε καθηγητή, αντικατοπτρίζει εσάς ως φοιτητές και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να είναι ακαδημαϊκά άρτια.

Η συγγραφή των εργασιών είναι μια από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις σας ως φοιτητές και παρόλο που η εκπόνηση τους μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένα βήματα για την συγγραφή τους.

Συγκεντρώστε τις πηγές και την βιβλιογραφία

Συνήθως, η ανάρτηση της εκφώνησης κάθε εργασίας γίνεται ένα μήνα πριν την παράδοση της και το αργότερο 15 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία. Πολλές φορές μάλιστα, έχετε και ΟΣΣ με τους καθηγητές, επομένως, μπορείτε να τους απευθύνετε τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις για την κάθε εργασία. Οργανώνοντας τις πηγές και την βιβλιογραφία θα μπορείτε να εκπονήσετε την εργασία χωρίς άγχος.

Μην ξεχνάτε τις σημειώσεις

Στο Eclass4U σάς έχουμε ετοιμάσει πληθώρα σημειώσεων για κάθε ενότητα, που θα σας βοηθήσουν να μελετήσετε πιο οργανωμένα, ενώ προετοιμάζουμε για εσάς ενδεικτικές απαντήσεις για κάθε εργασία, με καθοδήγηση για την μελέτη και την εύρεση πηγών, που θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Επίσης, για στο πλαίσιο των μαθημάτων (διαδικτυακών ή μη) υλοποιούνται και ειδικά αφιερωμένα μαθήματα για την επίλυση των εργασιών, τα οποία κατόπιν αναρτώνται στην πλατφόρμα.

Αναζητήστε επιπλέον βιβλιογραφία και πηγές

Ανεξάρτητα από το θέμα της λογοκλοπής, το οποίο σαφέστατα ανησυχεί όλους, είναι σημαντικό να αναζητάτε επιπλέον πηγές για την εργασία σας. Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε πιο σφαιρική εικόνα του θέματος, ενώ η κατανόηση της ύλης γίνεται ευκολότερη. Πέρα από το υλικό που σας δίνεται σε κάθε μάθημα, μπορείτε βρείτε υλικό και μέσω του study στο ΕΑΠ αλλά και στο Google Scholar (https://scholar.google.com), μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης ακαδημαϊκών άρθρων που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Μια τελευταία ματιά πριν τη στείλετε

Μπορεί να είναι ένα επιπλέον βήμα για μερικούς, ωστόσο είναι σημαντικό να ρίχνετε μια ματιά στην εργασία σας πριν την αναρτήσετε στο study Και την υποβάλλετε για διόρθωση. Μια γρήγορη αναθεώρηση για τυχόν ορθογραφικά λάθη και παραλήψεις μπορεί να είναι σημαντική για την συνολική εικόνα της εργασίας σας και να σας κερδίσει ακόμα και ένα επιπλέον βαθμό.

Από μέρους μας σας έχουμε ετοιμάσει έναν αναλυτικό οδηγό, για να σας βοηθήσει να συντάξετε την τέλεια εργασία, με βάσει τις προδιαγραφές που δίνονται από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό για την τέλεια εργασία από εδώ

Διαβάστε επίσης:

5 συμβουλές για να διαβάζετε πιο “έξυπνα”

Πως οι σημειώσεις βοηθούν τους φοιτητές

Ψέματα και Αλήθειες για τα φροντιστήρια για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Καλάθι αγορών
Scroll to Top